WES3 – ÚJ!

BEMUTATKOZIK A WES3 MOBIL, VEZETÉK NÉLKÜLI TŰZJELZŐ-, EVAKUÁCIÓS ÉS ELSŐSEGÉLYHÍVÓ RENDSZER

A már ismert WES rendszer új verziója, a WES3 az eddig ismert funkciók és tudás mellett, a megrendelői igényekre adott válaszként kiegészült két fontos elemmel.

ELSŐSEGÉLYHÍVÓ FUNKCIÓ
A WES3 alkalmas arra, hogy a tűzriasztástól eltérő jelzésként jelenítse meg az ELSŐSEGÉLY JELZÉS-t. A jelzést fogadó késleltetés nélkül és pontosan tudja, hogy hol van szükség azonnali orvosi segítségre.
Elsősegélyhívás esetén a hálózat hangjelzői természetesen nem szólalnak meg a jelzés a központi egységen, illetve GSM típusú központi egység alkalmazásakor a beállított 6 db telefonszámon jelenik meg.
A rendszerben lehetőség van a hívás törlésére is ugyanarról az eszközről.

KÉSLELTETÉSI FUNKCIÓ
A WES3-al lehetőség van max. 10 perces KÉSLELTETÉS beállítására (1 perces ugrásokkal), mielőtt a riasztás működésbe lép. Ez adott esetben elég lehet a jelzés közelében lévő biztonsági őrnek arra, hogy ellenőrizze a jelzés valódiságát, hasonlóan a tűzjelző rendszerekben alkalmazott ún. jelzésfelderítéshez. A késleltetési idő másodpercenkénti csökkenését jelzi a központi egység LCD kijelzője, majd annak lejártát követően, amennyiben a jelzést nem törlik, a hálózatba kötött összes riasztó eszköz megszólal.
Opcionálisan lehetőség van még „előjelzés” használatára, ami azt jelenti, hogy a hangjelzők rövid idejű, ritkított figyelmeztető jelzésével (ún. Double Knock jel) a területen lévők figyelmét fel lehet hívni egy esetleges vészhelyzetre. Az előjelzés jól elkülöníthető a tényleges riasztásjelzéstől. Az előjelzés ideje alatt egy további eszközről jövő jelzés viszont felülírja a késleltetést és azonnal megszólaltatja a hálózat riasztó eszközeit.
Az új késleltetési funkcióval elkerülhetők az indokolatlan riasztások az által, hogy lehetőséget biztosít a jelzés ellenőrzésére, annak felülbírálatára.
Mint minden WES egység, a WES3 egységek is szabotázsvédettek, vagyis rendelkeznek külső és belső “tamper switch”-el, ami hibajelzést ad az egység eltávolítása és felnyitása esetén is.

Az új WES3 rendszer megoldást nyújt nem csak a tűzjelzésre, evakuációra, de az elsősegélyhívásra is, kielégítve ezzel az Európai Irányelveket, élvezve a biztosítók és H&S szervezetek elismerését.

Letölthető a WES3 rendszer általános bemutatkozó anyaga pdf formátumban is:
Muszaki adatlap – WES3 – Rendszer v1 2018-04

Letölthető a WES3 elsősegélyhívó funkcióval kibővített kézi jelzésadós riasztó egységének műszaki adatlapja:
Muszaki adatlap – WES3 – Kezi jelzesados riaszto egyseg v2 2022-08